2. Leefbaar Venlo

Omgeving

Wat hebben we bereikt?

  • In lijn met de Integrale Visie Openbare Ruimte (IVOR) is het Integrale Beheerplan Openbare Ruimte (IBOR) vastgesteld. IBOR is een koepeldocument voor alle (volgende) meerjarenplannen en draagt zo bij aan de integratie van de planvorming en financiële middelen die we nodig hebben om onze openbare ruimte functioneel te houden. Conform planning zijn de meerjaren onderhoudsplannen voor openbare verlichting, civiele objecten, buitensport, voertuigen en materieel geactualiseerd.
  • Er is gestart met de ontwikkeling van een nieuw beleidskader Afval . Daarnaast is vanuit Afval Samenwerking Limburg (ASL) de voorbereiding opgestart voor de aanbesteding (in 2023) voor de verwerking van Huishoudelijk Restafval (HRA) en Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT). Het streven is om de milieu-impact bij het verwerken van deze afvalstormen te bepreken. Gezien de looptijd (komende 4 jaar) is gekozen voor realistische duurzaamheidseisen.
  • Op basis  van de integrale Gebiedsvisie Vastenavondkamp (2021) is de planvoorbereiding voor het winkelcentrum opgestart met als doel de leegstand aan te pakken en de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. Samen met Woonwenz is een haalbaarheidsstudie opgestart voor de hernieuwbouw van woningen in het gebied rond de Johannes de Doperkerk.
  • Ondanks het uitstel van de invoering van de Omgevingswet ligt de implementatie binnen de organisatie op schema. Nieuwe initiatieven behandelen we via de intake- en omgevingstafels en we hebben de raad meegenomen in de te nemen besluiten nemen v.w.b. het participatiebeleid en het adviesrecht alsmede de uitgangspunten voor de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan.
  • Alle geplande werkzaamheden uit het Uitvoerings­programma Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving 2022 zijn uitgevoerd, met inzet van capaciteit op geprioriteerde thema’s. We hebben de taken op het afgesproken niveau kunnen uitvoeren.
Deze pagina is gebouwd op 05/10/2023 10:49:57 met de export van 05/10/2023 10:17:59